ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 2ΤΡΙΤΑ

 
 
 
Πρώτα από όλα, θα ήθελα μια σύντομη παρουσίαση των 2Τρίτων για να σας γνωρίσουν οι αναγνώστες μας.
 
 
Είμαστε ένα νέο συγκρότημα, το οποίο σχηματίστηκε στην αρχική του σύνθεση πριν από δύο χρόνια, αποτελούμενο από τρία άτομα. Στην παρούσα κατάσταση, σε αντίθεση με το όνομά μας, έχουμε πλέον τέσσερα μέλη. Εκτός της φωνής και των φωνητικών διαθέτουμε ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, ντραμς και κρουστά.
 
 
Πως θα περιγράφατε το ύφος του γκρουπ?

Κάθε μέλος έχει ποικίλα και ίσως αντιθετικά μουσικά ακούσματα που κινούνται από το ρεμπέτικο και το παλιό ελληνικό λαϊκό τραγούδι μέχρι και τις ροκ ψυχεδελικές εκτελέσεις, ωστόσο το βασικό ύφος μας επικεντρώνεται στην προσπάθεια αφενός να παντρέψουμε το ροκ με το έντεχνο, και αφετέρου να προσδώσουμε και ένα πιο διασκεδαστικό ύφος στο πρόγραμμά μας, με το χαρακτήρα των partys και της μουσικής των 60’s, 70’s και 80’s.

 
Ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας, όσο αφορά το στιχουργικό κομμάτι?

Το στιχουργικό κομμάτι των τραγουδιών μας εμπνέεται από διάφορες συναισθηματικές και οικονομικοπολιτικές καταστάσεις, δηλαδή από τα μέσα ερεθίσματα όσων ζουν και εξελίσσονται στο περιβάλλον αυτής της χώρας. Άλλοτε ο στίχος αποτελεί μια σκωπτική ματιά στην κοινωνία, με την έννοια της αναπτυξιακής της δομής και των ετερόκλητων παθογενειών της (τεχνολογία ως κομμάτι της ανθρώπινης ζωής, ρατσισμός), άλλοτε μια περισσότερο εσωτερική διερεύνηση του ανθρώπινου κόσμου και του τρόπου που αυτός διεκδικεί την ατομική του ανεξαρτησία, άλλοτε μια πολιτική ανάγνωση του ανορθόδοξου συστήματος που μας έχει επιβληθεί και άλλοτε προσεγγίζει το συναισθηματικό μας κόσμο ή απλώς την κωμική πλευρά με την οποία θέλουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

 
Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σας?

Όπως προαναφέραμε, κάθε μέλος έχει διαφορετικά ακούσματα που κινούνται από το λαϊκό τραγούδι μέχρι και την κλασσική ή ψυχεδελική ροκ. Όλα τα ακούσματα επηρεάζουν και τη σύνθεση των κομματιών που επιλέγουμε να παίξουμε, με κύριες αναφορές στο έντεχνο, το ροκ και τα τραγούδια που χαρακτήρισαν την εποχή από τα 60’s μέχρι και τα 80’s στην Ελλάδα, αλλά και τα δικά μας κομμάτια, τα οποία χωρίς να έχουν καθαρή επιρροή από κάποιο συγκρότημα ή μουσικό παραπέμπουν σε ένα έντεχνο ή και πιο κλασσικά δομημένο ροκ ύφος.

 
Σε τι κατάσταση είστε τώρα, έχετε αρχίσει να δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό?

 
Έχουμε παρουσιάσει εδώ και μερικούς μήνες την πρώτη μας μουσική συλλογή, η οποία αποτελείται από 7 δικά μας τραγούδια σε ελληνικό και ξένο στίχο καθώς και από μία  ροκ διασκευή που επιχειρήσαμε πάνω στο «Δίχτυ» του Σταύρου Ξαρχάκου, 30 χρόνια μετά την πρώτη του εκτέλεση από τον Τάκη Μπίνη. Σε αυτή τη διασκευή προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον αρχικό χαρακτήρα της μελωδίας και φυσικά του στίχου, ενώ έχει ενδιαφέρον η χρησιμοποίηση του ξυλόφωνου, αντί του μπουζουκιού, στο εισαγωγικό μέρος. Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συμμετείχαμε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, στο Βόλο, με ένα καθαρό ροκ πρόγραμμα,  και πραγματοποιήσαμε δύο live εμφανίσεις, στις οποίες παρουσιάσαμε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα - αφιέρωμα στις δεκαετίες του '60, '70 και '80, και κυρίως είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί και να διασκεδάσουμε με τους πιο πιστούς μας φαν, τους ίδιους μας τους φίλους.  
 

 
Τι όνειρα έχετε ως συγκρότημα?

Να μην κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια, να μη θέτουμε συγκεκριμένους στόχους, να απολαμβάνουμε τη μουσική και να διασκεδάζουμε με τους φίλους μας στις λίγες και καλές μουσικές εμφανίσεις που πραγματοποιούμε μέσα στο χρόνο.

 
Είστε από τον Βόλο, πώς είναι η σκηνή εκεί, υπάρχουν άλλα σχήματα, χώροι για live?

Υπάρχουν αρκετά συγκροτήματα στο Βόλο, τόσο επαγγελματικά όσο και ερασιτεχνικά, με την έννοια της κύριας απασχόλησης, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα που παράγουν τα περισσότερα είναι εξαιρετικό. Οι μουσικές σκηνές στο Βόλο είναι συγκεκριμένες, σίγουρα υπολείπονται σε αριθμό σε σχέση με τις μουσικές σκηνές της Αθήνας, ωστόσο μπορούν να φιλοξενήσουν και να παρουσιάσουν πολλά live καθώς και πολλά είδη μουσικής, όπως έντεχνο, ροκ, τζαζ κτλ. Οι εμφανίσεις, επίσης, επώνυμων καλλιτεχνών δε λείπουν από την πόλη του Βόλου.

 
Ο επίλογος δικός σας…

Ως επίλογο θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ύπαρξη της μπάντας μας, από τη φύση της, έχει ως κύριο στόχο το να παίζουμε και να απολαμβάνουμε όλοι μας τη μουσική. Δε ζούμε από τη μουσική, διατηρούμε απλώς μια ερωτική σχέση μαζί της, είναι κομμάτι της ζωής μας που μας βοηθά να είμαστε πιο δημιουργικοί, ακόμα και να ξεφεύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας. Ελπίζουμε να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτό το στόχο και να διασκεδάζουμε πάντα δημιουργικά...

 
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου