ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

YOSSI SASSI & THE ORIENTAL ROCK ORCHESTRA - HEART AND DAZE

 


Με τον / τους Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra δεν είχαμε κάποια μουσική επαφή πριν ο φίλος Νίκος Σιγλίδης μας στείλει το υλικό του δίσκου Hear and Dare για παρουσίαση του στο blog μας ( Νικόλα ευχαριστούμε ).
Για την ιστορία ο Yossi Sassi είναι ένας μουσικός από το Ισραήλ και το Hear and Dare είναι η την πέμπτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του.
Ίσως η μουσική του Yossi να είναι λίγο έξω από τα underground νερά του blog, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας είναι και αδιάφορη.
Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 ( ατμοσφαιρικά ) τραγούδια, τα περισσότερα ( 8 από τα 10 ) είναι instrumental ενώ στα δύο που έχουν στίχο στο ένα ο στίχος είναι ελληνικός και τραγουδά ο Χρίστος Δάντης.
Ο ήχος του άλμπουμ είναι ξεχωριστός αλλά συνάμα και πολύ απλός, τα βασικά στοιχεία της μουσικής συνδυάζουν τις ρίζες του Yossi Sassi με τη σύγχρονη μουσική, με ατμόσφαιρες που δεν περιγράφονται  με λόγια που καταφέρνουν όμως να μας ταξιδέψουν.
Πολύ καλή είναι και η παραγωγή του δίσκου και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, γιατί μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει και το ότι ο Yossi είναι για παραπάνω από 25 χρόνια εκτός από συνθέτης και παραγωγός.
Το συμπέρασμα μας μετά την ακρόαση του Hear and Dare είναι ότι περιέχει αρκετά καλά κομμάτια όμως τα Hear and Dare ( υπάρχει και video clip https://www.youtube.com/watch?v=d8MAmmIBJng ) και Benjamin's Journey ( ίσως το καλύτερο απ' όλα ) να ξεχωρίζουν.
Tracklist: Brotherhood - The Mind Spirit - Hear and Dare ft. Mats Levén - Benjamin's Journey - Gates Of Ishtar - Gia Sigouria ft. Christos Dantis - Levitating - Night Flight - Kostas - Hope
Ας αφήσουμε λοιπόν τη φαντασία μας να περιπλανηθεί στα μαγευτικά μονοπάτια της μουσικής του Yossi Sassi και των The Oriental Rock Orchestra.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου