ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE NOISE FIGURES



Μιλήστε μας για τη δημιουργία των The Noise Figures.

Οι Noise Figures δημιουργήθηκαν το 2012, ξεκινώντας ως side project των τότε συγκροτημάτων μας (Γιώργος Νίκας και Στάμος Μπάμπαρης). Με το πέρασμα του χρόνου αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε ολοκληρωτικά στη μπάντα και να αφιερώσουμε όλη μας την ενέργεια εκεί.

Πως προέκυψε το όνομα σας;

Το όνομα μας το έδωσε ο πολύ καλός μας φίλος Στράτος Ψιλοδημητρακόπουλος, που ήταν και ο άνθρωπος που μας βοήθησε από το ξεκίνημα στην προώθηση του υλικού μας εκτός των ελληνικών συνόρων.

Ποιες μπάντες ή μουσικοί σας έχουν επηρεάσει;

Οι επιρροές μας ξεκινούν από τα ακούσματα των εφηβικών μας χρόνων όπως οι Nirvana, οι The Stooges και οι Black Sabbath και φτάνουν μέχρι σήμερα στους Black Rebel Motorcycle Club και οι All Them Witches.

Ηχητικά που θα πρέπει να σας κατατάξουμε;

Εμείς το λέμε heavy psych rock.

Ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας, όσον αφορά στο στιχουργικό κομμάτι;

Συνήθως οι ιστορίες που περιγράφουμε στα κομμάτια μας είναι πραγματικά γεγονότα από τη ζωή μας. Το τελευταίο μας άλμπουμ "The Perfect Spell" είναι στο μεγαλύτερο μέρος του εμπνευσμένο από ιστορίες μας στο δρόμο.

Ας έρθουμε λοιπόν στην νέα σας δουλειά The Perfect Spell, πόσο διαφορετική ακούγεται σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ σας και τι πρέπει να ξέρουμε γι΄ αυτή σας την δουλειά;

Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε να αποδώσουμε το υλικό που είχαμε ετοιμάσει, ακριβώς όπως θα το παίζαμε live. Μπήκαμε λοιπόν στο στούντιο και ηχογραφήσαμε μέσα σε 3 μέρες live όλο το άλμπουμ και αυτή η ενέργεια πιστεύουμε πως έχει αποτυπωθεί περισσότερο από κάθε φορά.

Μελλοντικά ποιες είναι οι κινήσεις σας;

Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να κάνει κανείς μεγάλα σχέδια για tour ή οτιδήποτε άλλο. Προς το παρόν θα εμφανιστούμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Music Escapades: In Orbit στις 4 Σεπτεμβρίου.

Αρκετά χρόνια μπάντα, τι έχει αλλάξει στο σχήμα όλα αυτά τα χρόνια;

Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, εκτός από το ότι από άλμπουμ σε άλμπουμ μαθαίνουμε περισσότερο και προσπαθούμε να δοκιμάζουμε κάθε φορά νέα πράγματα.

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική σκηνή; Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα να ξεπεράσει τις δυσκολίες των καιρών μας και να αναδειχθεί;

Είναι πολύ θετικό το δείγμα που έχουμε τα τελευταία χρόνια από την ελληνική σκηνή, ίσως και το θετικότερο που έχει υπάρξει ποτέ. Τα παραδείγματα συγκροτημάτων που βγαίνουν προς τα έξω είναι όλο και περισσότερα και η παρουσία τους στέκεται σε διεθνές επίπεδο. Όσο δύσκολο και να είναι να αναδειχθείς, αν πιστεύεις πραγματικά σε αυτό, όλα δείχνουν ότι μπορείς να τα καταφέρεις να ξεχωρίσεις.

Τι συμβουλή θα δίνατε στα μουσικά σχήματα του χώρου σας που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα;

Να μείνουν αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν και να δημιουργούν μουσική με την δική τους προσωπικότητα και αυθεντικότητα πάνω απ' όλα, πάντα με πολλή εξάσκηση.

Κάτι για να κλείσουμε την συνέντευξη;

Ευχαριστούμε πολύ εσάς για την φιλοξενία και τους αναγνώστες για το χρόνο τους.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου