ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SILENT WINTER



Να ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας, πότε και πως σχηματίστηκαν οι Silent Winter και γιατί δώσατε το όνομα αυτό στην μπάντα;

Kαλησπέρα και από εμάς και ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Οι  Silent winter δημιουργήθηκαν στα μέσα του '90 από μια ομάδα παιδιών στην ουσία τότε καταφέραμε και κάναμε 2 demo το 1995 και 1996 και μια σειρά από εμφανίσεις. Εδρεύουμε στον Βόλο και την μπάντα αποτελούν οι :
Μike Livas - φωνητικά
Μπαλάνος Κυριάκος – κιθάρα
Βαγγέλης Παπαδημητρίου – κιθάρα
Γιάννης Αντωνόπουλος – ντραμς
Βαγγέλης Τσεκούρας – Μπάσο
To όνομα δεν έχει κάποια ιστορία από πίσω του απλά μας άρεσε ο συνδυασμός των λέξεων μαζί με την ηρεμία που επικρατεί  σε ένα χιονισμένο τοπίο και απλά το κρατήσαμε.

Πως θα αποκαλούσατε το είδος της μουσικής σας;

Δεν θέλουμε να βάλουμε κάποια ταμπέλα ότι παίζουμε ευρωπαϊκό η αμερικάνικο η ότι άλλο μέταλ...παίζουμε μέταλ όπως μας βγαίνει και όπως το αισθανόμαστε. Τώρα σίγουρα οι επιρροές μας είναι πιο πολύ στην ευρωπαϊκή σχολή του power.

Τι πραγματεύονται συνήθως οι στίχοι των Silent Winter;

Κινούνται κυρίως στο χώρο του φανταστικού, μια ιστορία η έμπνευση από ένα παιχνίδι, και σε κάποια τραγούδια θα θίξουμε και κάποιους γενικούς προβληματισμούς που αφορούν την ζωή γενικότερα.

Το 2019 κυκλοφορήσατε το album The Circles of Hell μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;

To COH ξεκίνησε να δημιουργείται αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου μας ep ‘’The War Is Here’’. Η διαδικασία σύνθεσης και παραγωγής διέρκησε περίπου ένα χρόνο  όπου και η κυκλοφορία του. Αποτελείται από 8 ολοκαίνουρια κομμάτια και μία εισαγωγή και προσπαθήσαμε να μην βάλουμε ακριβώς μια ταμπέλα η να είναι αποκλειστικά όλα τα κομμάτια στο ίδιο ύφος θέλαμε μέσα από αυτά να εκφράσουμε ότι μας έχει επηρεάσει όλα αυτά τα χρόνια στην διαμόρφωση της μουσικής μας ιδεολογίας. Η ανταπόκριση ήταν πέρα από τις προβλέψεις μας, μπήκαμε σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές playlist στο συγκεκριμένο είδος, πήραμε άριστες κριτικές απ' όλα τα γνωστά και μη περιοδικά και site της μέταλ κοινότητας όπου σε πολλά από αυτά συμπεριληφθήκαμε στο τοπ 10 των power metal album για το 2019. Όπως καταλαβαίνεις νιώθουμε παραπάνω από χαρά για όλον αυτό τον κόπο που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Πως θα περιγράφατε το άλμπουμ σ' έναν νέο ακροατή των Silent Winter;

Ένα άλμπουμ που θα σου ξυπνήσει ευχάριστες αναμνήσεις από το παρελθόν, θα σε ταξιδέψει με τις μελωδίες του και σίγουρα είναι ένα άλμπουμ που θα σου κρατήσει το ενδιαφέρον απ' την αρχή ως το τέλος.

Μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος;

Ναι αν και την στιγμή αυτή που δίνονται οι απαντήσεις έχουν νεκρώσει τα πάντα μουσικά λόγω της παγκόσμιας επιδημίας, προχωράμε με σταθερά βήματα και όταν τελειώσει όλο αυτό που συμβαίνει στον κόσμο θα βγούμε πιο δυνατοί και προετοιμασμένοι να ξεκινήσουμε τις live εμφανίσεις μας που το θέλουμε όσο τίποτα άλλο γιατί όλο το νόημα σε μια μπάντα είναι αυτό, η επικοινωνία με το κοινό. Επίσης είμαστε ήδη στο στούντιο και ηχογραφούμε τα νέα μας κομμάτια για το επόμενο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

Είστε από τον Βόλο, είναι εύκολο να βρείτε χώρους για ζωντανές εμφανίσεις;

Κοίταξε να δεις το να βρεις ένα μέρος να παίξεις στον Βόλο είναι εύκολο, το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να παίζεις συνέχεια και να γίνεις σούπα. Οπότε μετριάζουμε τις εμφανίσεις εδώ και προσπαθούμε να βρούμε μέρη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Μιλήστε μας λίγο για τη σκηνή της πόλης. 

Έχει αρχίσει μια αναζωπύρωση τελευταία δείχνει ότι ο κόσμος ξαναγυρνάει στις παλιές καλές εποχές που το μέταλ κοινό ήταν σαφώς πιο μεγάλο, ελπίζουμε να γίνουν σωστά και σημαντικά βήματα να το κρατήσουμε αλλά και να το μεγαλώσουμε όλο αυτό.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα του χώρου σας στην επαρχία;

Το κυριότερο θέμα είναι οι μετακινήσεις που είναι ένα κόστος βαρύ για το γκρουπ κάθε φορά από κει και πέρα πλέον με όλη την τεχνολογική εξέλιξη που έχουμε σήμερα μπορείς να κάνεις τα πάντα και από την επαρχία.

Ποια η άποψή σας για την Ελληνική metal σκηνή;

Δυναμικότερη από ποτέ, πλέον η σκηνή έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη βγαίνουν απίστευτα άλμπουμ στην ελληνική σκηνή πλέον και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα απολύτως πλέον από μπάντες του εξωτερικού.. Αν ενωθούμε κιόλας και συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι φτιάχνουμε μουσική για να την μοιράζουμε και ότι δεν είμαστε ποδοσφαιρικές ομάδες να ανταγωνιζόμαστε όλα θα ήταν ακόμα πιο θετικά. Οι διαφορές είναι κυρίως στον εξοπλισμό και γνώσεις των στούντιο, όλα πλέον συμβαδίζουν με το εξωτερικό όσο αφορά τις γνώσεις και την ποιότητα των ηχογραφήσεων, οι ηχολήπτες πλέον στην Ελλάδα έχουν πάει βήματα μπροστά για την μουσική μας και όλο αυτό δημιουργεί ένα καλό και ελπιδοφόρο μέλλον.

Κλείστε αυτή την συνέντευξη με όποιο τρόπο θέλετε...

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους μας στηρίζουν και έχουν διαθέσει  χρόνο και χρήμα για να μας βοηθήσουν και τους υποσχόμαστε πολλά και καυτερά πράγματα στο προσεχής μέλλον...keep the flame alive!

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου