ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DARK VISION


Πώς γεννήθηκε η μπάντα;

Η μπάντα γεννήθηκε το 1996 επηρεασμένοι από το δεύτερο κύμα της black metal γενιάς, αλλά και από την ανθίζουσα τότε ελληνική σκηνή. Μας είχε γοητεύσει πολύ όλο αυτό, και θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας.

Το όνομα πώς προέκυψε;

Το όνομα ήρθε μετά από την ανάγκη να εξωτερικεύσουμε μια πιο σκοτεινή μουσική πλευρά μας - αλλά και το όραμα μας για το συγκεκριμένο είδος. Θέλαμε κάτι περιεκτικό σε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, έτσι προέκυψε το όνομα Dark Vision.

Το μουσικό σας ύφος ποιο είναι; Ποιες ήταν ( και είναι ) οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;

Προσπαθούμε να μην το οριοθετήσουμε.. Είμαστε μια metal μπάντα με αρκετές επιρροές... Από το ξεκίνημα  μας επηρεαστήκαμε και από Ελληνική σκηνή και από την Ευρωπαϊκή. Σε πρώιμο στάδιο θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει αισθητά, στοιχεία όπως το black όμως σε πιο ατμοσφαιρικά μονοπάτια και με έμφαση περισσότερο στα πλήκτρα, αλλά και αργότερα που εν τη απουσία τους ναι μεν η μπάντα κινήθηκε σε πιο πρώιμα και επιθετικά μονοπάτια χωρίς όμως να χαθεί η ατμόσφαιρα. Μπάντες όπως Mayhem, Bathory, Satyricon, Dimmu Borgir, Darkthrone, Emperor,Burzum, Immortal, Celtic Frost, Marduk, Impaled Nazarene, σηματοδότησαν και την εποχή του ξεκινήματος μας αλλά και το μέλλον μας.

Τι πραγματεύονται συνήθως οι στίχοι των Dark Vision;

Καταπιάνονται με την πιο σκοτεινή πλευρά που αντιμετωπίζει ο καθένας μας και συγχρόνως με κάποιες πιο προσωπικές ανησυχίες θα έλεγα..

Το 2019 κυκλοφορήσατε το promo Gruesome Tide μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;

Είναι ουσιαστικά ένας προπομπός για την επερχόμενη κυκλοφορία μας. Ναι είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι γιατί αποτυπώθηκε ηχητικά αυτό που ακριβώς θέλαμε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δουλέψαμε για αυτή την κυκλοφορία διαφορετικές περιόδους και σε διαφορετικά στούντιο με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;

Το πρώτο κομμάτι “Gruesome Tide” θα συμπεριληφθεί στην επόμενη κυκλοφορία μας και κινείται σε πιο black/death φόρμες.. το αμέσως επόμενο είναι το ομώνυμο κομμάτι της μπάντας που ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1998 και ενορχηστρώθηκε / επανα-ηχογραφήθηκε μετά από 20 χρόνια από την τωρινή σύνθεση της μπάντας. Σειρά έχει μετά η διασκευή “Raise the dead” φόρος τιμής στους Bathory και τέλος ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι το “Of Unknown Artist” με μια πιο old school αισθητική ηχογραφημένο από πρόβα.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον;

Το φθινόπωρο θα ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις της νέας μας δουλειάς και παράλληλα θα γίνουν κάποιες συναυλίες.

Αρκετά χρόνια, γεμάτα μουσικές από τους Dark Vision. Τι ξεχωρίζετε, στην μέχρι σήμερα, πορεία σας;

Σίγουρα την πρώτη επίσημη κυκλοφορία μας “Full moon Shines” και αυτό το αναφέρω περισσότερο συμβολικά γιατί ήταν ουσιαστικά το ξεκίνημα μας δισκογραφικά και η όλη διαδικασία δεν ήταν καθόλου εύκολη για εκείνη την εποχή. Ύστερα, συναυλίες με ονόματα όπως Mayhem - Sodom - Satyricon είναι σίγουρα αξιοσημείωτες στιγμές στην πορεία της μπάντας. Γενικότερα, η αλήθεια είναι πως τα χρόνια είναι πολλά και δεν ήταν πάντα εύκολες οι συνθήκες σε πολλούς  τομείς. Τα τελευταία χρόνια όμως (βοήθησε η σταθερή σύνθεση της μπάντας ) τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. 

Ποιες δυσκολίες συναντάτε στην καθημερινότητά σας ώστε να προωθήσετε τη μουσική σας και να εκφραστείτε;

Ο χρόνος είναι η βασικότερη δυσκολία καθώς δεν είμαστε επαγγελματίες μουσικοί και πρέπει να εργαστούμε για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Παρόλα αυτά και παρότι πολύτιμος πλέον ο χρόνος, πάντα βρίσκουμε τρόπο να ακούσουμε - να δημιουργήσουμε και να ευχαριστηθούμε την μουσική που μας εκφράζει. Βέβαια στην εποχή μας υπάρχει ένα πολύ καλό «εργαλείο» που λέγεται διαδίκτιο και το οποίο μας έχει βοηθήσει αρκετά και στο να έχουμε μια πιο άμεση επαφή με τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την μουσική μας, αλλά και από την δίκη μας μεριά στο να προωθήσουμε την μουσική μας ευκολότερα και με τρόπο που εμείς επιλέγουμε.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη Ελληνική Black Metal σκηνή;

«Εξέλιξη» ...
Η ελληνική black metal σκηνή είναι πολύ δυνατή και εξελίσσεται συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολλές πλέον οι Ελληνικές μπάντες που δίνουν το παρόν δυναμικά στο εξωτερικό και αυτό μας τιμά σαν χώρα ιδιαίτερα. 

Κλείστε αυτή την συνέντευξη με όποιο τρόπο θέλετε...

Σε ευχαριστούμε παρα πολύ για την συνέντευξη, καλή συνέχεια με το underground skini blog που δίνει το παρών δυναμικά όλα αυτά τα χρόνια !
Ευχαριστούμε πολύ 
The DV Crew
Giannis K

Εμείς ευχαριστούμε για όλα, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου