ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - RHODIUM



Πως γεννήθηκε η μπάντα;

Αρχικά δεν είχαμε σκεφτεί να δημιουργήσουμε μπάντα.. Ο κιθαρίστας  Λουκάς Wolv που έγραψε τη μουσική και η στιχουργός Feanor ήθελαν να φτιάξουν κάποια καλά τραγούδια που αποτυπώνουν τις σκέψεις τους σε ένα cd. Τη μέρα λοιπόν της ηχογράφησης στο στούντιο, ο Billy Vass που ερμήνευσε τα τραγούδια του cd, μας έβαλε την ιδέα ότι αυτά τα τραγούδια πρέπει να ειπωθούν σε live, πιστεύουμε ότι θα τα αγαπήσει ο κόσμος. Μέσα λοιπόν σε ένα βράδυ, γεμάτο μπύρες και κέφι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη μπάντα και μέσα από τη μουσική μας να εκφραστούμε.

Το όνομα πως προέκυψε;

Ένας φίλος μας μια μέρα μας μιλούσε για ένα σκληρό και ιδιαίτερα σπάνιο μέταλλο το Ρόδιο, ακούγοντας το σκεφτήκαμε κατευθείαν ότι έτσι θέλουμε να λέγεται η μπάντα μας..

Το μουσικό σας ύφος ποιο είναι; Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματα σας;

Η μουσική που παίζουμε είναι κυρίως power progressive metal. Βέβαια μέσα στα κομμάτια υπάρχουν επιρροές από όλο το φάσμα της μέταλ μουσικής. Τα ακούσματα μας επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό και τον τρόπο που γράφουμε μουσική.
Οι επιρροές μας είναι ...Fates Warning, Metallica, Iron Maiden, Slayer, Iced Earth, Kreator, Crimson Glory, Metal Church, Megadeth, Death, Queensryche, Sepultura, Antrax, Judas Priest, AC/DC, Annihilator, Grave Digger, Paradise Lost, Destruction, Helloween και πολλοί πολλοί άλλοι...

Τι πραγματεύονται συνήθως οι στίχοι των Rhodium;

Κάθε κομμάτι των Rhodium είναι μια ιστορία... με συναισθήματα που έχουμε βιώσει ή γεγονότα που μας επηρεάζουν.. Για παράδειγμα το Memory of light περιγράφει την ιστορία ενός δολοφόνου λίγη ώρα πριν την εκτέλεση, δείχνει μετάνοια αλλά είναι πια αργά να ακουστεί, το Flaming  sorrow αναφέρεται στην προδοσία στις ανθρώπινες σχέσεις.. Το Unjust slaughter που είναι πολύ αγαπημένο τραγούδι μιλά για την ανθρώπινη αδικία μέσα από τη ιστορία της άδικης σφαγής του Ιησού. Σε κάθε κομμάτι αναγνωρίζεις ανασφάλειες, φόβους, σκέψεις που κρύβουμε όλοι μας..

Το 2018 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας άλμπουμ Scream Into the Void, μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειά σας;

Από την πρώτη στιγμή που τα τραγούδια μας έφτασαν στα αυτιά αρχικά των γνωστών μας και στην παρέα του μέταλ κοινού και τύπου, είδαμε πολύ ενθαρρυντικά σχόλια για τις κιθάρες, τις μελωδίες, τη φωνή τον ήχο μας. Είναι ένα καλοδουλεμένο cd ομολογουμένως με πολύ ωραίο εξώφυλλο και μουσική που πολλοί μας περιγράφουν εθιστική.. Νιώθω πολύ όμορφα με το αποτέλεσμα και ήδη έχουμε  οραματιστεί το δεύτερο cd ..


Τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;

Η παραγωγή και η μίξη έγινε από τον πολύ ταλαντούχο Γιώργο Μυλωνά και το μάστερινγκ από το Νάσο Νομικό. Το cd είναι σε συσκευασία Digipack με 8σέλιδο booklet με το εξαιρετικό artwork του Γιάννη Νάκου και θα μπορείτε να το προμηθευτείτε από τη σελίδα μας στο bandcamp..

Ποια είναι τα σχέδια σας όσον αφορά την προώθηση του;

Τέλη Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει το πρώτο βίντεο κλιπ της μπάντας με το ομώνυμο τραγούδι “Scream into the void” και θα ακολουθήσουν Live εμφανίσεις.  Από τον Αύγουστο στη μπάντα  και την παρέα μας προστέθηκε ο ταλαντούχος τραγουδιστής Mike Livas που έδωσε μια πολύ σύγχρονη και δυναμική προσέγγιση στα τραγούδια μας.

Έχουν ενδιαφερθεί κάποιες εταιρίες για την δουλειά σας;

Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες εταιρίες κυρίως του εξωτερικού, αλλά είναι νωρίς για να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε κάτι.

Ποιες δυσκολίες συναντάτε στην καθημερινότητα σας ώστε να προωθήσετε τη μουσική σας και να εκφραστείτε;

Δυστυχώς στην Ελλάδα παρότι γίνονται καλές δουλειές πολλές από αυτές χάνονται γιατί τα μέσα προώθησης είναι λιγοστά και όλοι πια στηρίζονται στα social media. Επιπλέον λόγω της οικονομικής κρίσης τα μαγαζιά δύσκολα γεμίζουν και πολλές μπάντες στηρίζονται μόνο σε εμφανίσεις στο εξωτερικό. Πιστεύουμε ότι έχουμε πολλούς καλούς καλλιτέχνες και πολύ καλές μπάντες και γι’ αυτό ελπίζουμε σε μια συνολική ανάκαμψη της μουσικής στη χώρα μας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη Ελληνική Heavy Metal σκηνή;

Αναγέννηση! Αν με ρώταγες πριν λίγα χρόνια θα σου έλεγα ότι η  heavy metal σκηνή στην Ελλάδα αργοπεθαίνει...τα σουξέ, η υπερβολικά εμπορική μουσική και η πτώχευση των δισκογραφικών δυσχεραίνουν το μέλλον της μουσικής. Νιώθω όμως ότι αρχίζει και αλλάζει κάτι και.. ανακάμπτει.. Ο κόσμος ψάχνει έναν τρόπο να περνάει καλά ακόμα και μέσα από δυσκολίες.. η μουσική είναι συνοδοιπόρος ..

Κλείστε αυτή την συνέντευξη με όποιο τρόπο θέλετε...

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Κυριακή 21 Οκτώβρη σε ένα Live μέταλ party στο Crow, θα παίξουμε την αγαπημένη μας μουσική και θα γνωριστούμε.

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου