ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SERPENT LORD



Πείτε μας λίγα λόγια για την δημιουργία των Serpent Lord και το πως προέκυψε η ονομασία του group;
 
Serpent Lord: Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στις αρχές του 2016, όταν ο Γιώργος (φωνή/κιθάρα) έκανε την πρόταση στον Κωνσταντίνο (μπάσο) για την δημιουργία μιας μπάντας. Πολύ σύντομα βάλαμε στην μπάντα τον Γιώργο (lead κιθάρα) και τα πράγματα κύλησαν μόνα τους. Τα δύο πρώτα κομμάτια υπήρχαν ήδη σε μια πρώιμη μορφή, οπότε ξεκινήσαμε τις πρόβες γύρω στον Ιούνιο και μπήκαμε στο στούντιο λίγο μετά για να ηχογραφήσουμε το ντέμο. Tο φίδι είναι μια από τις προσωποποιήσεις που διάλεξε ο άνθρωπος για το κακό.  Προέκυψε ύστερα από αναζήτηση και συζήτηση των τριών μελών της μπάντας, οι οποίες έτειναν γενικότερα προς εκείνη την κατεύθυνση. Η προσωποποίηση του κακού ήταν μία ιδέα που είχαμε στο μυαλό από την αρχή, και αφού συζητήθηκαν μερικά ονόματα με παραλλαγές, το Serpent Lord, μια ξαφνική ιδέα που άρεσε σε όλους ορίστηκε όνομα της μπάντας.

Ποιες ήταν οι μουσικές σας επιρροές που σας οδήγησαν στον σημερινό σας ήχο;  

Η βάση με την οποία γράφουμε είναι κλασσικό “σκοτεινό” heavy metal, στυλ Mercyful Fate, In Solitude, Portrait κλπ. Ωστόσο δεν το αφήνουμε να μας περιορίζει. Προσπαθούμε να εντάξουμε γόνιμα στον ήχο μας ό,τι μας ευχαριστεί, καθώς πιστεύουμε πως η μουσική είναι κάτι το ενιαίο.

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;
 
Serpent Lord: Μέχρι στιγμής ναι. Τα κομμάτια του demo από μουσικής πλευράς έχουν γραφτεί από τον Γιώργο Σαββίδη (φωνή), με την προσθήκη κάποιων lead σημείων και σόλων από τον Γιώργο Τερζιτάνο (lead κιθάρα), ενώ οι στίχοι έχουν γραφτεί από τον Γιώργο Σαββίδη και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη (μπάσο). Στα επόμενα 8 κομμάτια, που θα βρίσκονται στον δίσκο, η μουσική και οι στίχοι έχουν γραφτεί από τον Γιώργο Τερζιτάνο και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη, με την βοήθεια του Γιώργου Σαββίδη. Είμαστε τυχεροί που η μπάντα αποτελείται από 3 άτομα που μπορούν να γράψουν μουσική και αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ γιατί όλοι έχουν ιδέες. 

H στιχουργική σας θεματολογία που αναφέρεται;
 
Τα δύο κομμάτια του ντέμο μας έχουν παρόμοια θεματολογία, ουσιαστικά περιγράφουν τελετουργικές πρακτικές. Το Blood Offering είναι επηρεασμένο από τους Αζτέκους και το Sacrilegium από την και τη μαύρη μαγεία. Ωστόσο οι στίχοι στα επόμενα κομμάτια μας επεκτείνονται θεματολογικά, και ασχολούνται επίσης με το κακό, το θάνατο, και γενικότερα την σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης υπόστασης και λατρείας.

Το 2017 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας demo, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτό;
 
Το demo μας περιέχει τα δύο προαναφερθέντα κομμάτια. Είναι ένας οιωνός για το τι θα ακολουθήσει στο δίσκο. Ηχογραφήθηκε στα Infected Studios, και η παραγωγή έγινε από τον George Infected, από τον οποίο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι από το αποτέλεσμά μας σαν πρώτο εγχείρημα, και ελπίζουμε να το απολαύσετε και εσείς το ίδιο.

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σας μετά την κυκλοφορία του demo;
 
Serpent Lord: Αυτές τις μέρες ξεκινάμε την προπαραγωγή του άλμπουμ, ενώ μέσα στον Αύγουστο θα μπούμε σιγά σιγά στο στούντιο για την ηχογράφηση των ντραμς και των κιθάρων. Κάτι παραπάνω δεν γνωρίζουμε για την ώρα, καθώς είναι αρκετά νωρίς. 


Το  internet βοηθά νέα σχήματα που θέλουν να αναδειχτούν;
 
Serpent Lord: Σίγουρα, καθώς ο καθένας μπορεί να διαφημίσει τον εαυτό του με πολύ χαμηλό κόστος ή και χωρίς καθόλου κόστος, ανάλογα το budget, τις ανάγκες και τις προσδοκίες της μπάντας. Το ίντερνετ είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο, αρκεί να ξέρεις πώς να το χρησιμοποιείς σωστά ώστε να κάνεις καλό στην μπάντα σου. Από την άλλη, το κακό είναι πως υπάρχει υπερβολική πληροφορία και παρόλο που διαφημίζεις την μπάντα σου, μπορεί κανείς να μην δώσει σημασία τον πρώτο καιρό (ή και για πολύ καιρό), γιατί υπάρχει τόσο διαθέσιμο υλικό και τόσες μπάντες που διαφημίζονται στο διαδίκτυο, που δεν μπορείς να τις τσεκάρεις όλες.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία νέα Metal μπάντα στην Ελλάδα;
 
Serpent Lord: Πέρα από το οικονομικό θέμα, το οποίο δυστυχώς πάντα σου βάζει εμπόδια, μεγάλο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις. Πλέον με την μουσική να ανακυκλώνεται και τους οπαδούς να μην είναι τόσο ένθερμοι υποστηρικτές, δύσκολα βρίσκεις την ευκαιρία να αναπτυχθείς σαν μπάντα. Επίσης θλιβερό φαινόμενο για την Ελληνική σκηνή, είναι ορισμένα μουσικά ανταγωνιστικά συνδικάτα που σχηματίζονται και δημιουργούν ένα “γυάλινο ταβάνι” για τις μικρότερες μπάντες.

Αν μπορούσατε να στήσετε κάποιο φεστιβάλ, εκτός από εσάς με ποιους θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή; 
 
Serpent Lord: Μεγάλη και ενδιαφέρουσα κουβέντα. Σίγουρα θα θέλαμε  να     παίξουμε μαζί με Iced Earth, King Diamond και μεγάλα ονόματα. Άχτι και των τριών     μελών της μπάντας  είναι ένα reunion των In Solitude, και το να μοιραστούμε τη σκηνή μαζί φαντάζει  όνειρο ζωής. Τώρα αν πιάσουμε τις Ελληνικές μπάντες με τις οποίες θέλουμε να παίξουμε, πιθανότατα δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 
 
Serpent Lord: Ως νέα παιδιά που δεν έχουμε γνωρίσει τις χρυσές εποχές του βινυλίου και του CD, έχουμε μάθει από μικροί, θέλοντας και μη, να κατεβάζουμε την μουσική που θέλουμε να ακούσουμε. Και πολλές φορές, κατεβάζουμε τόση μουσική, που δεν ακούμε ούτε την μισή. Σίγουρα δεν είναι σωστό αυτό και δεν νιώθουμε περήφανοι. Από την άλλη, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αγοράζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα CD από τις μπάντες που μας αρέσουν και προσπαθούμε να τις στηρίζουμε, ειδικά τις εγχώριες μπάντες, ή συγκροτήματα που δεν έχουν το budget των Metallica, Maiden και άλλων μεγαθηρίων. 

Για το τέλος ένα  μήνυμα για τους φίλους του blog αλλά και του συγκροτήματος;
 
Serpent Lord: Σας ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτήν την συνέντευξη, καθώς και όλον τον κόσμο που μας στηρίζει, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά με όλους σας ξανά σε κάποια συναυλία. Να είστε πάντοτε καλά, και να αγαπάτε τη μουσική.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου