Πώς ξεκίνησαν οι Movement of Static και ποιοι αποτελούν το group;
Οι Movement Of Static είναι οι :
Χαριζάνης Δημήτρης – Κιθάρες
Χαριζάνης Κώστας - Drums
Μουστάκας Πάρης – Κιθάρες /Samples
Μάνος Φώτης – Μπάσο
Ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, με σκοπό καθαρά και μόνο την δημιουργία δικών μας συνθέσεων με βάση κατά κύριο λόγο την post rock μουσική και σε ότι συνεπάγεται γύρω από αυτήν.
Ποιες ανάγκες σας ώθησαν στη δημιουργία του συγκροτήματος;
Ο καθένας μας είχε αρκετά πράγματα μέσα στο μυαλό του που έπρεπε κατά κάποιο τρόπο να ειπωθούν, να εξωτερικευτούν προς τα έξω. Παρόλο που υπήρχε μια κοινή βάση στα μουσικά μας ακούσματα υπάρχουν και αρκετές διαφοροποιήσεις μεταξύ μας, από εκεί προέκυψε και η ανάγκη να δημιουργήσουμε μια μπάντα με διαφορετικές μουσικές τάσεις με βασικό άξονα την post.
Το όνομα της μπάντας πως προέκυψε;
Η ιδέα ξεκίνησε με το πώς θα μπορέσουμε να κινήσουμε την στατικότητα. Η μπάντα στην ουσία ξεκίνησε από τους 2 κιθαρίστες. Υπήρχαν κάποιες συνθέσεις η οποίες όμως θα τις χαρακτηρίζαμε demo δουλειές και όχι κάτι ολοκληρωμένο άρα κάτι στατικό. Έπειτα στην όλη φάση προστέθηκαν τα drums και το μπάσο όποτε σιγά σιγά το πράγμα άρχισε να κινείται.
Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;
Γενικά ο καθένας μας ακούει πολλά και διαφορετικά πράγματα οπότε επιρροή μας θα χαρακτηρίζαμε οτιδήποτε έχει να κάνει με την μουσική.
Θα μας πείτε λίγα λόγια για την δουλειά σας το ep με τίτλο Novelty Seekers που κυκλοφόρησε μέσα στο 2016;
Το “Novelty seekers” είναι μια δουλειά με κομμάτια που προϋπήρχαν από διαφορετικές περιόδους άπλα αρκετά πιο παραλλαγμένα από τις αρχικές τους συνθέσεις με διαφορετικό flow και ατμόσφαιρα. Είναι ένα εν μέρη DIY project, αν εξαιρέσεις την ηχογράφηση των drums, η οποία έγινε στα blueberry productions co από τον Κώστα Κοφινά και το τελικό mastering το οποίο το ανάλαβε ο Incognito M. στα Pineline music lab. Οι ηχογραφήσεις για τις κιθάρες, το μπάσο, τα arrangements καθώς και η μίξη έγινε στο home studio του ενός κιθαρίστα όπως επίσης και το artwork το οποίο έγινε επίσης από εμάς. Γενικά ήταν μια συνειδητή ιδέα το να κάνουμε μόνοι μας όσα περισσότερα μπορούμε και με βάση το τι εξοπλισμό διαθέτουμε, έτσι ώστε να το νιώσουμε περισσότερο κομμάτι μας.
Πως θα περιγράφατε το ep σ' έναν νέο ακροατή των Movement of Static;
To Novelty seekers είναι ένα μείγμα από διαφορετικά είδη, τοποθετημένο πάνω στην παλέτα της post rock instrumental μουσικής. Περιέχει θέματα από ambient, psychedelic, stoner, noise μέχρι και metal ήχους. Είναι ένα ταξίδι μέσα σε ανάμεικτα συναισθήματα, ένας καμβάς με πολλά ηχοχρώματα βασισμένο στις αντιθέσεις.
Πόσο σας έχει βοηθήσει το Internet στην προώθηση του group;
Αρκετά. Πλέον η ακρόαση της μουσικής είναι πιο άμεση μέσω του Internet χωρίς μεσάζοντες, απορρίψεις - κέρδη δισκογραφικών εταιριών κ.λ.π. Ο καθένας πλέον μπορεί να ανεβάσει κάτι δικό του που το πιστεύει, είτε στο YouTube, είτε σε κάποια σελίδα στο facebook. Αν λέει και κόσμος το γουστάρει, τότε θα προχωρήσει. Aν όχι τουλάχιστον το έχει καταθέσει.
Τι θα πρέπει να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;
Προς το παρών ετοιμάζουμε το πρώτο μας clip για το πρώτο κομμάτι του δίσκου “Telomeres” το όποιο θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει ήδη την σύνθεση νέων κομματιών, πιο πειραματικά, με περισσότερους ηλεκτρονικούς ήχους και πιο ambient στοιχειά. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός project με αρχή μέση και τέλος, αρκετά διαφορετικό από το “Novelty seekers”, τόσο σε ατμόσφαιρα όσο και σε αισθητική. Με λίγα λόγια έχουμε μπει στην διαδικασία ηχογράφησης του δευτέρου album, ελπίζοντας ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
Αν θα μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στην σκηνή μας, τι θα ήταν αυτό και γιατί;
Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να αλλαχτεί κάτι άμεσα. Ιδίως όταν αυτό εξελίσσεται τόσο όμορφα και τόσο γρήγορα. Βλέπεις μπάντες να ξεπηδούν από παντού και το γαμάτο της υπόθεσης είναι ότι έχουν να πουν πολλά.
Υπάρχουν μουσικές συνεργασίες που θα επιθυμούσατε να κάνετε στο μέλλον;
Φυσικά και υπάρχουν, απλά η λίστα είναι πολύ μεγάλη και θα καταλήξει να γίνει ουτοπική. Γενικά, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία έχει να κάνει γύρω από την τέχνη.
Μπορείτε να κλείσετε αυτήν την συνέντευξη όπως επιθυμείτε.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την “underground skini” για αυτήν την συνέντευξη και σαν κλείσιμο αυτής θα χρησιμοποιήσουμε μια φράση από τον Krishnamurti που έντυσε το πρώτο κομμάτι του δίσκου Telomeres.
“Don’t compare yourself with anybody”
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου