ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ FATE WEAVER



Πως προέκυψε η σύνδεσή σας και η δημιουργία των Fate Weaver;
 
Η σύνδεση προέκυψε όταν τρεις φίλοι από την ίδια γειτονιά, με την ίδια αγάπη για τη μουσική, αποφάσισαν να δείξουν ο ένας στον άλλον μελωδίες που είχαν γράψει. Από εκείνα τα ριφφ του 2013, καταλήξαμε στο EP των Fate Weaver το 2015. 

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;
 
Αν και οι ταμπέλες εξυπηρετούν μόνο στην ταξινόμηση των cd σε δισκάδικα, μάλλον παίζουμε Melodic Death Metal, με πολλά ατμοσφαιρικά, post, black στοιχεία ακόμα και φανκ μπασογραμμές.

Ποια είναι τα ακούσματα και οι μουσικές επιρροές σας;
 
Ο καθένας έχει πολλά διαφορετικά ακούσματα που προφανώς δεν περιορίζονται στο metal. Ενδεικτικά και μόνο, At the Gates (όπως και όλη η Σουηδική σκηνή), Septic Flesh, Opeth, Tool, Lamb of God, Children of Bodom, Marcus Miller, John Frusciante και πολλά πολλά άλλα.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά, το ep με τίτλο Fate Weaver, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;
 
Το EP είναι αποτέλεσμα σύνθεσης και δουλειάς 2 ετών, με mix/mastering του Βαγγέλη Θεωδοράκη και το artwork από την Σουζάνα Παπακωνσταντίνου και το Logo από την Αφροδίτη Κροντήρη. Συνοψίζει διαφορετικές διαστάσεις του πως αντιλαμβανόμαστε εμείς την μουσική, με doom, melodic death, σκληρά ρυθμικά, μέχρι και ψυχεδελικά σημεία. 

Πως θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει το ep σας;
 
Υπάρχει στο bandcamp (https://fateweaver.bandcamp.com/releases )    χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα. Σύντομα θα υπάρχουν και φυσικές κόπιες που θα έχουμε στις συναυλίες μας.

Ποια είναι η ποιο σημαντική στιγμή για την ως τώρα πορεία και παρουσία σας;
 
Σίγουρα η πιο σημαντική στιγμή ήταν η διαδικτυακή κυκλοφορία του EP, σαν επιστέγασμα σύνθεσης, δουλειάς και ηχογραφήσεων 2 ετών, μαζί με την live παρουσίαση του για 1η φορά στις 10 Ιουλίου στη Death Disco.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
 
Τα πιο άμεσα σχέδια είναι η κυκλοφορία ενός νέου single που θα ηχογραφηθεί στο Symbolic Recording Studio των Karma Violens, καθώς και πιθανότατα ένα playthrough video. Aν όλα πάνε καλά, θα είναι έτοιμα μέσα στο Δεκέμβριο. Παράλληλα θα κυνηγήσουμε να κλείσουμε κάποιες live εμφανίσεις που θα περιλαμβάνουν υλικό από το επερχόμενο EP το οποίο αναμένεται να σκάσει το καλοκαίρι του 2017.

Υπάρχουν κάποια group – καλλιτέχνες που θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
 
Mέχρι τώρα έχουμε συνεργαστεί με τους Enthroned Serpent που έχουν το Soundway Studios. Πηγαίνοντας απλά για πρόβες καταλήξαμε να συνδιοργανώνουμε ένα live το οποίο πήγε άψογα.  Ψάχνουμε μπάντες στο είδος μας, που να έχουν παρόμοια νοοτροπία για την μουσική και διάθεση για να ευχαριστηθούμε κάποιο live που θα προκύψει.

Υπάρχουν ονόματα στην Ελληνική σκηνή που έχετε ξεχωρίσει;
 
Όλοι εκτιμούμε πολύ την μουσική των Still Falling και των Septic Flesh. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που έχουμε ξεχωρίσει και θα θέλαμε να βλέπουμε σε συναυλία ή (και γιατί όχι) και να συνεργαστούμε, όπως Karma Violens, Poem, Allen’s Hand. Μεγάλη αποκάλυψη ήταν και οι  Enthroned Serpent στην  συναυλία τους.

Έχετε την τελευταία κουβέντα να πείτε ότι θέλετε...
 
Ευχαριστούμε πολύ την “Underground Skini” για την ευκαιρία της συνέντευξης. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε, σας περιμένουμε στις επόμενες συναυλίες μας!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου