ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ FREEFALL




Πότε και πώς δημιουργήθηκαν οι Freefall;
 
Οι Freefall δημιουργήθηκαν στα τέλη της προηγούμενης χιλιετίας στη Κατερίνη όταν μια παρέα απλών καθημερινών παιδιών θέλησε να ζήσει το όνειρο της καλλιτεχνικής και οικονομικής καταξίωσης. Τελικά βέβαια τίποτε από αυτά δεν έγινε άλλα κάνοντας ένα fast forward στο 2016 (και ύστερα από ασταμάτητες αλλαγές μελών) παρατηρούμε ότι η μπάντα υπάρχει ακόμη.

Ποιος είχε την ιδέα για το όνομα της μπάντας;
 
Η πρωτότυπη ομολογουμένως ιδέα ήταν του μπασίστα και ιδρυτικού μέλους Σωκράτη και σύμφωνα με το θρύλο εμπεριέχει αυτοβιογραφικές αναφορές.

Μπάντες που επηρέασαν συνολικά τους Freefall; 
 
Πολλές και διάφορες και το πέρασμα των χρόνων και ανάλογα με τα ακούσματα των εκάστοτε μελών. Στη νέα πάντως βελτιωμένη έκδοση  της μπάντας οι επιρροές προέρχονται κατά βάση από μη υπεργρήγορες groovie death metal  μπάντες.

Το 2016 κυκλοφορήσατε το album με τίτλο Cul-de-Sac. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας;
 
Αρκετές και σίγουρα χρειάστηκε πολύ προσπάθεια και επιμονή από μέρους μας, αν συνυπολογίσεις ότι πέρα από τις όποιες δυσκολίες επιφέρει η σημερινή κατάσταση της χώρας μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τις συνεχόμενες αλλαγές μελών. Ευτυχώς χάρη στη πολύτιμη βοήθεια καλών φίλων καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον εν λόγω άλμπουμ.

Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;
 
Πάντα υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα, να είχαν δουλευτεί περισσότερο κτλ όμως πιστεύουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι υπέρ του δεόντως ικανοποιητικό.

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι που έχετε θέσει μετά την κυκλοφορία του;
 
Σίγουρα ότι καλύτερο μπορούμε στο θέμα συναυλιών. Από κει και πέρα ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για την ηχογράφηση ενός νέου κομματιού που προορίζεται για ένα spilt επτάιντσο με τους Deacidified ενώ παράλληλα προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη σύνθεση νέων κομματιών.

Αρκετά χρόνια μπάντα, τι έχει αλλάξει στο σχήμα όλα αυτά τα χρόνια;
 
Τα πάντα εκτός από τη συνεχή παρουσία του μπασίστα. 

Η Θεσσαλονίκη κατά την γνώμη μας έχει μία αξιοζήλευτη σκηνή, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την σκηνή της πόλης.
 
Πάντα η Θεσσαλονίκη είχε αξιόλογες μπάντες και ιδιαίτερα στο χώρο της σκληρής μουσικής αυτό συμβαίνει και τώρα πολλά και διαφορετικά συγκροτήματα σε διάφορα είδη μουσικής και τα περισσότερα παιδιά παίζουν σε επαγγελματικά επίπεδα μάλλον είναι ο αέρας της πόλης.

Είστε από τα παλιότερα συγκροτήματα στο χώρο. Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
Γνωρίζουμε πλέον καλά, τώρα που έχει γίνει και cool να ακούει κάποιος εντόπια σχήματα ότι η Ελλάδα έχει πολλά και αξιόλογα σχήματα να παρουσιάσει. Από κει και πέρα θα ήταν χρήσιμο η Ελληνική κυβέρνηση να παρέχει ένα επίδομα σατανισμού αντίστοιχο με αυτό που δίνουν οι εκάστοτε Σκανδιναβικές χώρες στις metal μπάντες τους.

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα συγκροτήματα που τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα.
 
Να μάθουν από τα δικά μας λάθη σε όλα τα επίπεδα. Επίσης να μην αφήσουν την πλιατσικοemo αισθητική να διαβρώσει κι άλλο την αγαπημένη μας μουσική.

Κλείστε όπως εσείς επιθυμείτε την συνέντευξη. 
 
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Μη κατεβάζετε μουσική υπάρχει πλέον το streaming.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου