ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - BEHIND THE SMOKESCREEN



 
 
Πείτε μας πως ξεκίνησε η μπάντα σας...
 
Η μπάντα ξεκίνησε με κύριο πυρήνα τους κιθαρίστες μας Andy Urquhart και Δημήτρη Λούκα, τον Σεπτέμβρη του 2012. Η μπάντα είχε άλλο όνομα τότε και άλλα μέλη αρχικά. Ένα μήνα μετά μπαίνει δυναμικά στο ενεργητικό της ο τραγουδιστής μας Νάσος Δρούγκας. Τα προβλήματα στην πρώιμη φάση της ύπαρξής μας ήταν πολλά και γύρω στα τέλη του καλοκαιριού αποφασίστηκε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τον τότε μπασίστα και drummer και να μπούμε φιλόδοξα πλέον στο παιχνίδι με την προσθήκη του Λευτέρη Παππά στο μπάσο και του Κυριάκου Μαγδάλη στα Drums τον Σεπτέμβρη του 2013 και την ταυτόχρονη αλλαγή του ονόματος μας αρχικά σε “Smokescreen” και μετέπειτα σε «Behind the Smokescreen”.
 
Το όνομα Behind The Smokescreen πως προέκυψε;
 
Μια εβδομάδα μετά από την διαμόρφωση της τελικής μέχρι σήμερα μορφής της μπάντας, μας έγινε πρόταση και μεγάλη τιμή, να ανοίξουμε το live των Spider Kickers για την επέτειο των 25 χρόνων τους. Ο χρόνος ήταν περιορισμένος και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε, αλλά υπήρχε ένα θέμα: Δεν είχαμε όνομα! Μετά από έναν καταιγισμό ιδεών μιας ημέρας προέκυψε ότι θέλαμε να διατηρήσουμε τη λέξη Smoke, αλλά δεν βρίσκαμε κάτι να ταιριάξει και να μας κάνει να πούμε «Αυτό είναι»!. Αυτό συνέβη το βράδυ της ίδιας μέρας, που η πρόταση για το “Screen” έγινε αποδεκτή και έτσι και έγινε! Όταν ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις, συνειδητοποιήσαμε ότι από την άλλη άκρη του Ατλαντικού υπάρχει ήδη μία μπάντα με το ίδιο όνομα. Έτσι αναγκαστήκαμε να προσθέσουμε κάτι, το οποίο δεν θα άλλαζε και πολύ το όνομα της μπάντας. Όπερ και εγένετο «Behind The Smokescreen».
 
Στη μουσική κατά την γνώμη μας δεν μπαίνουν ταμπέλες αλλά πως θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν γνωρίζει τη μουσική σας;
 
«Aggressive Southern Groove», μη ρωτάτε κάτι παραπάνω! Απλά νομίζουμε ότι σε αυτό το ύφος κυμαίνεται η μπάντα, μιας και ακριβής μετάφραση στο «λίγο από όλα» δεν υπάρχει!
 
Ποια είναι τα ακούσματα και οι μουσικές επιρροές σας;
 
Η μπάντα αποτελείται από άτομα από 22 έως 35 ετών. Οι ατομικές επιρροές μας είναι πολλές και διάφορες! Οι κύριες που μπορούμε να πούμε ότι είναι οι κοινές σε όλους είναι Pantera, Lamb Of God, Down, Metallica, Black Label Society κ.α.
 
Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το πρώτο σας Digital LP "Age Of Corruption", μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό…
 
Η ιστορία με την δημιουργία του “Age of corruption” έχει ως εξής. Τον Δεκέμβριο του 2013, όντας μόλις 4 μήνες μαζί, είχαμε την τιμή να ανοίξουμε το live των Phase Reverse στα Γιάννενα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε στο μυαλό μας η ιδέα μιας ηχογράφησης. Μετά το τέλος, ο κιθαρίστας και παραγωγός των Phase Reverse, Γιάννης Στεργίου, μας πιάνει και μας λέει εν ολίγοις “Παίδες, ηχογραφείτε, και ότι χρειαστείτε εγώ είμαι εδώ”. Και κάπως έτσι αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό.
H ηχογράφηση του “Age Of Corruption” ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014. Πραγματοποιήθηκε στο Noisy Land Recordings (Ιωάννινα) και διήρκησε μέχρι τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι σε δύο κομμάτια του δίσκου (Systems Core και Corruption Squad) συμμετέχει και ο Νίκωνας Τσολάκος των “In Glorious March”, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα! Στην συνέχεια το αποτέλεσμα το πήραμε και το στείλαμε στον Chief ( Γιάννη Στεργίου ) ο οποίος και ανέλαβε το editing, mixing και mastering του δίσκου. Τον Φεβρουάριο του 2015 ολοκληρώθηκε η όλη διαδικασία από τον Chief και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ακούτε!
 
Πόσο καιρό σας πήρε για να ετοιμάσετε το άλμπουμ;
 
Στην ουσία 10 ψυχοφθόρους μήνες, δεν είχαμε την οικονομική πολυτέλεια για να το κάνουμε όπως θα θέλαμε στο τομέα της ηχογράφησης. Τα περισσότερα γίνανε βιαστικά, μιας και έπρεπε να συνδυάσουμε τις οικογενειακές, οικονομικές και εργασιακές ανάγκες και υποχρεώσεις των μελών. Το Απρίλιο στην ουσία μπορούμε να πούμε ότι είχαμε το επιθυμητό, σύμφωνα με τις συνθήκες, αποτέλεσμα. Το εξώφυλλο του δίσκου είναι δικής μας έμπνευσης και δημιουργίας από τον Λευτέρη (μπασίστας). Παρ' όλες τις δυσκολίες, το album κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά στις 01/05/2015.
 
Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι που έχετε θέσει μετά την κυκλοφορία του;
 
Προώθηση, προώθηση, προώθηση όσον αφορά το album. Δουλειά, δουλειά, δουλειά, όσον αφορά την παρουσίαση υλικού μας σε Live και γενικότερα κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Ποιος είναι ο επόμενος δυνατός σας στόχος;
 
Επόμενος δυνατός στόχος είναι να δώσουμε σάρκα και οστά, στις καινούριες μας συνθέσεις και να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία από τα πρόσφατα λάθη που κάναμε κατά την δημιουργία του “Age of Corruption” έτσι ώστε να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι οι “Behind the Smokescreen” εξελίσσονται και δεν είναι μια στάσιμη επαρχιακή μπάντα.
 
Κάτι για να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας για τους τρόπους που μπορεί να μας ακολουθήσει.
Το Page μας στο Facebook είναι το εξής : https://www.facebook.com/BehindTheSmokescreengr
Η καταχώρησή μας στο Reverbnation είναι η εξής: http://www.reverbnation.com/behindthesmokescreen
Το κανάλι μας στο Youtube, όπου μπορείτε να ακούσετε όλο μας το υλικό είναι το εξής: https://www.youtube.com/channel/UC6xh34hCCkDQsMAAyWWy9mg (Στο description των τραγουδιών υπάρχουν και links σε περίπτωση που κάποιος θέλει να μας στηρίξει με την αγορά του album)
Και κάτι για το τέλος. Στον Ελλαδικό χώρο της metal μουσικής σε όλες τις εκφάνσεις, τα ονόματα που προβάλλονται είναι πολλά, αυτά δε που δεν προβάλλονται όμως, είναι ακόμα περισσότερα και με τρομερές μουσικές συνθέσεις και ταλέντο! Μπορούμε όλοι να στηρίξουμε την εκάστοτε τοπική σκηνή και να αγκαλιάσουμε η κάθε μπάντα, την προσπάθεια και την δουλειά της άλλης! Ακούγεται ιδεατό και κάπως ουτοπικό, αλλά αν γίνει, όλοι οι φίλοι της metal σκηνής έχουν να κερδίσουν από αυτό. Σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε για την συνέντευξη αυτή και συνεχίστε την υπέροχη δουλειά!
 
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου