ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HALFNOTE



 
 
Για όσους δεν ξέρουν τους Halfnote, θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για την ιστορία της μπάντας;
 
Οι HalfNote είναι ένα alternative / groove rock τρίο που δημιουργήθηκε το 2011. Έχουμε παίξει σε πολλά μέρη της χώρας από το Ναύπλιο έως την Καστοριά με μερικά highlights της πορείας μας να είναι τα πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς του Ghost House Band Festival (2012) και του πανελλήνιου Nakas Band Festival (2014) όπως επίσης η εμφάνισή μας στο 35ο River Party αλλά και η φιλοξενία στη σκηνή του Ράδιο Αρβύλα (2014). Το δισκογραφικό ντεμπούτο της μπάντας έγινε το 2012 με το EP "Lies" και ακολούθησε το LP "Motivated" 2013 ενώ και τα δύο ηχογραφήθηκαν στα Delight Music Studios από τον Chris Zantioti. Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο single "Wish I Couldn't", του νέου δίσκου πρόκειται να έρθει μέσα στο 2015.
 
Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην μουσική που γράφετε;
 
Από τους Tool και τους Porcupine Tree μέχρι τους Audioslave και Faith No More. Σίγουρα παίζουν ρόλο τα ακούσματα αυτά αλλά πολύ περισσότερο η προσωπικότητα του κάθε ενός μας.
 
Συν-δημιουργείτε ένα τραγούδι η γράφετε ξεχωριστά;
 
Υπάρχουν συνθέσεις που άρχισαν από ένα jam στην πρόβα από το μηδέν ή επειδή κάποιος έφερε μια "ιδέα" και αρχίσαμε να τη δουλεύουμε. Υπάρχει όμως και η περίπτωση κάποιος απ΄τους τρεις μας να φέρει ένα σχεδόν ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που απλά το τελειοποιούμε όλοι παρέα.
 
Το 2013 κυκλοφορήσατε το Motivated, να περιμένουμε νέο υλικό σας;
 
Όπως είπαμε και παραπάνω, ναι σύντομα θα υπάρξει ολοκληρωμένος δίσκος μέσα στο '15. Προς το παρόν επισκέπτεστε το https://halfnote.bandcamp.com/track/wish-i-couldnt για το single του δίσκου , "Wish I Couldn't".
 
Live η studio;
 
Χμμ, δύσκολο να επιλέξουμε. Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο σου προσφέρουν κάτι ξεχωριστό ως εμπειρία. Θα λέγαμε ότι κάνοντας studio sessions γινόμαστε τόνους πιο δεμένοι και καλύτεροι μουσικοί , πράγμα που απογειώνει τη ζωντανή παρουσία μας και μας δίνει παραπάνω αυτοπεποίθηση και πίστη σ' αυτό που κάνουμε.
 
Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας τα άμεσα ή μελλοντικά σας σχέδια;
 
Εκτός του δίσκου όπως είπαμε που πρόκειται να τελειώσει , αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο ιδέες για το τι θα μπορούσε να γίνει πριν και μετά. Σίγουρα θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε μια ακόμα περιοδεία στην Ελλάδα - ιδανικότερα παρέα με άλλο συγκρότημα μεγαλύτερου βεληνεκούς. Ο χρόνος θα δείξει.
 
Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που μπορεί ν' αντιμετωπίσει μια μπάντα που ζει στο Ναύπλιο;
 
Δυσκολίες από άποψη εγκαταστάσεων (studio κτλ) σίγουρα υπάρχουν απλά το έχουμε λύσει έχοντας φτιάξει τον δικό μας χώρο εξοπλισμένο κατάλληλα για τις πρόβες μας. Το ίντερνετ μας βοηθά να "χτίσουμε" κοινό σε όλη την Ελλάδα και επαφές με κόσμο παντού. Η δυσκολία που υπάρχει ακόμα είναι κυρίως η μετακίνηση σε άλλη πόλη , λόγω εξόδων. Τα περισσότερα events ΔΕΝ διαθέτουν μεταφορικά έξοδα για τα συγκροτήματα εκτός της εκάστοτε πόλης. Αυτό μας οδήγησε στο να είμαστε περισσότερο επιλεκτικοί πλέον με το που δεχόμαστε να παίξουμε. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα σαφώς, θα παίξουμε παντού αρκεί να υπάρχει σεβασμός σ' αυτό που κάνουμε και κατάλληλο έδαφος για μουσική.
 
Η σκηνή εκεί πως είναι;
 
Κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει underground σκηνή εδώ. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλοί μουσικοί από την περιοχή οι οποίοι όμως έχουν επιλέξει να κάνουν τη δική τους τέχνη κάπου αλλού. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι στις 27.12 που βρεθήκαμε στο Grand Cafe Kandinsky (Άργος) για τα 3 χρόνια μας, παίξαμε μπροστά από ένα τρελαμένο κοινό σε full house ατμόσφαιρα! Ειλικρινά δεν το πιστεύαμε και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό το βράδυ.
 
Υπάρχουν κάποιες νέες μπάντες στην Ελλάδα που βρίσκεται ενδιαφέρουσες;
 
Θα λέγαμε τους υπέροχους Mighty Ν που έχουμε βρεθεί αρκετές φορές στην ίδια σκηνή και υπάρχει ιδιαίτερη εκτίμηση.
 
10. Ο τελευταίος λόγος δικός σας.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στηρίζουν και συνεχίζουν να είναι κοντά μας. Είστε ο λόγος που γίνονται όλα. Μπορείτε να μας βρείτε στις σελίδες www.halfnoteband.com και facebook.com/halfnoteband . Να είστε καλά κι ευχαριστούμε πολύ.
 
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου