ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΝΗΓΟΙ ΟΝΕΙΡΩΝ



 
 
 
Μπορείτε να μας δώσετε ένα ιστορικό των ΚΥΝΗΓΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ;
 
Αισίως είμαστε ένα συγκρότημα, με παρουσία 10 χρόνων στην Ελληνική σκηνή, και μπαίνουμε δυναμικά στον 11ο. Οι κυνηγοί Ονείρων συνοπτικά λοιπόν έχουν ως εξής :
2003 – Δημιουργία.
2004-2005 Κυκλοφορία 2 demo («Κοινή Γη Ονείρων» και «Μια Άλλη Οδύσσεια»)
2006 – Κυκλοφορία «Live στον Αέρα»
2007 – Κυκλοφορία cd single “Mordred”
2008 – Συμμετοχή στην συλλογή «Ανέφελοι κι Ωραίοι» της Undreground Tapes
2009 – Κυκλοφορία Live DVD «6 Χρόνια Κυνηγοί Ονείρων»
2010 – Κυκλοφορία mini-cd «Σε Όνειρα Άλλων» σε διασκευές τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου και Λουκά Θάνου.
2012 – Κυκλοφορία cd «Ατλαντίδα»
– Κυκλοφορία cd single «Δαιμονικό Νανούρισμα (ALT.VER.13)»
– Κυκλοφορία το single «Ατλαντίδα» με συμμετοχή στα φωνητικά φίλων από το Fan Club μας
2014 – Συμμετοχή στην συλλογή «Pure Rock 7» της Ατλαντις Records
Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε παίξει στις περισσότερες σκηνές της Αττικής, και έχουμε συμμετοχές σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ της Αθήνας και της Επαρχίας.
Αποκορύφωμα στα Live μας αποτελεί η συνεργασία μας με τον Θάνο Μικρούτσικο που παρουσιάστηκε στην Αρχιτεκτονική τον Μάρτιο του 2014, σε διασκευές 12 τραγουδιών του πλαισιωμένα από τα δικά μας τραγούδια.
Τα πρόσωπα πίσω από το όνομα Κυνηγοί Ονείρων είναι :
Θοδωρης Γεωργόπουλος – Φωνή, Ηλίας Καφουρος – Τύμπανα, Βασίλης Καραχούτης – Πλήκτρα, Γιώργος Γόνης – Κιθάρα, Βίκυ Λαζάρου – Φωνή, Νίκος Γατομάτης – Μπάσο, Γιάννης Γελαδάκης – Κιθάρα.
 
ΚΥΝΗΓΟΙ ΟΝΕΙΡΩΝ! Πως προέκυψε;
 
Το να ψάχνεις για όνομα μπάντας είναι πραγματικά κάτι το δύσκολο και φέρνει διαφωνίες. Όμως είναι το όνομα που όταν προτάθηκε αντιπροσώπευε τη μπάντα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ένα όνομα που μπορεί να «χωρέσει» στίχους για ξωτικά δαίμονες, αλλά και κοινωνικά μηνύματα. Εξάλου αυτό κάνουμε σ αυτή τη μπάντα… Γράφουμε για τα Όνειρα που Κυνηγάμε.
 
Ποιοι λόγοι λειτούργησαν ως κίνητρο για την ενασχόληση σας με την τέχνη;
 
Η ανάγκη μας για έκφραση για δημιουργία για "απόδραση" από την καθημερινότητα. Η εκτόνωση μέσα από την μουσική.
 
Οι μουσικές σας επιρροές;
 
Οι μουσικές μας επιρροές, μιας και είμαστε επτά άτομα ποικίλουν.
Είναι κατά βάση Classic Rock,Hard Rock, Metal, μπόλικη ευρωπαική κλασική μουσική, και φυσικά πάντα το ελληνικό στοιχείο… Είτε αυτό βρίσκεται στην ελληνική «ροκ», είτε στην έντεχνη ελληνική μουσική είτε ακόμα και σε παραδοσιακές φόρμες.
Φανταστείτε μια γκάμα που να περιλαμβάνει Galagher, Deep Purple, Metallica, Savatage, Stratovarius, Mozart, Beethoven, Τρύπες, Σιδηρόπουλο, Παπακωνσταντίνου, Θάνο Μικρόυτσικο, Χατζηδάκη και πολλά άλλα…
Τώρα, "παικτικά" σα μπάντα, μπορείς να αφουγκραστείς και στις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών μας ένα... κράμμα από διαφορετικές επιρροές και ακούσματα το οποίο δένει σε Κυνηγούς Ονείρων
 
Κατά την γνώμη σας σε πιο κοινό πιστεύετε ότι απευθύνεται το σχήμα;
 
Σε κοινό που αναζητά κάτι το διαφορετικό στιχουργικά και μουσικά, από αυτό που προωθούν σήμερα στη χώρα μας τα γνωστά κυκλώματα και MME.
Σε σκεπτόμενους ανθρώπους που οι στίχοι των τραγουδιών είναι για αυτούς κάτι περισσότερο από ένα "πιασάρικο" ρεφρέν. Ανθρώπους που τους αρέσει μέσα από τα τραγούδια να "ταξιδεύουν", να κάνουν όνειρα, σχέδια, να ελπίζουν, να θέλουν να αλλάξουν τα «πράγματα» προς το καλύτερο.
 
Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας;
 
Στο πρώτο cd μας η θεματολογία ήταν περισσότερο επική/μυθική θα έλεγα, αλλά αν προσέχεις υπάρχουν και πολλές ενδιαφέρουσες αλληγορίες. Υπάρχουν αναφορές στον έρωτα, σε μυθικούς ή ιστορικούς χαρακτήρες, ακόμα και σε δαίμονες δοσμένες με μια άλλη ματιά.
Στα καινούρια τραγούδια που ετοιμάζουμε, ο στίχος έχει περισσότερο προβληματισμό, περισσότερα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα και θέματα.
Φυσικά δεν θα λείψουν οι μύθοι, ο έρωτας και οι δαίμονες (χαχα!!)
 
Όταν γράφετε ένα τραγούδι, για σας προέχει πρώτα η μουσική η οι στίχοι;
 
Αυτό είναι κάτι υποκειμενικό και εξαρτάται από το τι έχει στο μυαλό του ο πρωταρχικός δημιουργός του! Άλλοι γράφουν πρώτα στίχους και μετά προσαρμόζουν μουσική και άλλοι δημιουργούν μια μελωδία και μετά προσαρμόζεται ο στίχος και φυσικά συμβαίνει λόγια και μελωδίες να γεννιούνται και να παντρεύονται ταυτόχρονα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως κανένα τραγούδι δεν έχει βγει από το στούντιο έτσι όπως ξεκίνησε. Σε αυτό συμβάλλουμε όλοι, με ιδέες και προτάσεις. Εκεί τσεκάρονται και αλλάζονται όλα όσα ίσως να μην είχαν προσεχτεί στην αρχή.
 
10 χρόνια μπάντα, τι έχει αλλάξει στο σχήμα όλα αυτά τα χρόνια;
 
Πρώτα απ’όλα κάποια πρόσωπα. Στο πέρασμα αυτών των 10 χρόνων, κάποιοι αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους να εγκαταλείψουν το καράβι. Το θετικό είναι πως αντικαταστάθηκαν από νέα μέλη με ενθουσιασμό, όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουμε.
Το κυριότερο είναι πως καταφέρνουμε να είμαστε και μια παρέα εκτός στούντιο.
Δεν ζούμε απ αυτό, αλλά δίνουμε μέρος της ζωής μας σε αυτό, γιατί απλά μας αρέσει, και αυτό δεν θα αλλάξει….
 
Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;
 
Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μια χούφτα καλλιτέχνες όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί αξιόλογοι. Η Ελλάδα πάντα είχε καταπληκτικούς μουσικούς και απίστευτα μουσικά σύνολα!
Το αν κατάφεραν ή όχι να γίνουν ευρύτερα γνωστοί, να κάνουν "καριέρα", ή ακόμα και δισκογραφία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και άσχετο με την ικανότητα.
Όμως πάντα, ανάλογα με την εποχή, υπήρχαν προβλήματα τα οποία έκτιζαν τοίχους, φράζοντας τους ορίζοντες των εγχώριων καλλιτεχνών. Δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια η σκηνή δεν έχει την κατάλληλη υποστήριξη από δισκογραφικές, ραδιόφωνα κλπ. Το κακό έχει μεγαλώσει δε τα τελευταία χρόνια με το θέμα των μαγαζιών! Αντικειμενικά ο καλύτερος τρόπος που έχει μια 'underground' μπάντα για να παρουσιάσει το έργο της είναι τα live-αδικα. Δυστυχώς όμως αρκετές σκηνές έχουν πλέον κλείσει ή μετατραπεί σε «άλλου είδους» χώρους. Σε όσα παρέμειναν live-αδικα η πλειοψηφία των ιδιοκτητών κοιτάει απλά να εκμεταλλευτεί τα συγκροτήματα και τον κόσμο τους (μιας και για δικό τους κόσμο/πελάτες ούτε λόγος), προσπαθώντας να κάνει μια αρπαχτή και φυσικά με την ελάχιστη… «ζημιά» δίνοντας ψίχουλα στους μουσικούς!!
Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις….
Από την άλλη δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα η ανάλογη αλληλουποστήριξη μεταξύ των σχημάτων. Δυστυχώς, ενώ θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι υπό τη σκέπη του κοινού μουσικού μας σκοπού - ή και αγώνα αν θες- πολλές φορές τρωγόμαστε μεταξύ μας, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Ευτυχώς αυτό είναι μειοψηφία!
Εμείς πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, το στηρίζουμε και το υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο! Αυτό άλλωστε το αποδεικνύει η 10ετής διαρκής παρουσία μας στα δρώμενα της Ελληνόφωνης Rock Σκηνής!
 
Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
 
Κοιτάμε μπροστά, προσπαθώντας να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε το... καράβι μας.
Γενικά οι Κυνηγοί Ονείρων είναι ένα συγκρότημα που θέλει να κάνει διαφορετικά πράγματα. Νομίζω αυτό το αποδεικνύει και το πολύ πρόσφατο videoclip για το τραγούδι μας «Δαιμονικό Νανούρισμα (ALT.VER.13)» που σε συνεργασία με την σκηνοθετική ομάδα “ART IS ATTACK” φτιάχτηκε ένα μικρού μήκους ονειρικό θρίλερ.
Ήδη έχουμε ξεκινήσει εγγραφές για τη 2η δουλειά μας και φυσικά θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τη θετική ενέργεια μας με το κόσμο που μας ακολουθεί!
Επίσης πέρα από τα καθιερωμένα Live σχεδιάζουμε κάποιες «θεματικές» εμφανίσεις / αφιερώματα.
 
Ο επίλογος δικός σας...
 
Μη σταματάτε να ονειρεύεστε! Να κυνηγάτε τα ονειρά σας, κι αν δεν καταφέρνετε να τα πιάσετε, ξεκινήστε ξανά!!! Το ταξίδι είναι πολλές φορές σπουδαιότερο από τον προορισμό.
Κόντρα στον άνεμο κι ας μας χτυπά!
 
Ευχαριστούμε για την κουβέντα που είχαμε, καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου