ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑ

 
 
 
 
Ας αρχίσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό του συγκροτήματος για όσους δεν σας γνωρίζουν.

Βρεθήκαμε το Σεπτέμβρη του 2009 στην Πάτρα θέλοντας να κάνουμε αυτό που μας άρεσε πάντα, να παίξουμε μουσική και να γράψουμε τα δικά μας τραγούδια. Από τότε μέχρι σήμερα η μπάντα μας αποτελείται από τους Ανδρέα Σταθούλια (φωνητικά, κιθάρα), Νίκο Τζανότη (μπάσο), Γιάννη Κόττα (πλήκτρα), Κώστα Αλεξίου (κιθάρα) και Βασίλη Κανέλλη (τύμπανα). Πήραμε μέρος σε πολλά μουσικά γεγονότα της πόλης και σε διάφορους χώρους όπως το Stone bar, τα Αστέρια, η Πολιτεία, το Πανεπιστήμιο κ.α. Παράλληλα με τις live εμφανίσεις, κάναμε ηχογραφήσεις σε studio για τα πρώτα μας demo τραγούδια και το Φθινόπωρο του 2012 αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε τον πρώτο μας δίσκο με τίτλο «Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα». Πριν λίγο καιρό τον παρουσιάσαμε στο Stone bar μαζί με τους Παρρησία και πλέον ετοιμάζουμε κάποιες εμφανίσεις και εκτός Πάτρας, δουλεύοντας ταυτόχρονα και νέο υλικό, το οποίο σιγα-σιγα παρουσιάζουμε στα live μας. Επίσης, έχουμε γυρίσει και δύο videoclip για τα τραγούδια «Οι άγγελοι πέφτουν σαν αστέρια» και «Δυο χέρια παγωμένα» σε σκηνοθεσία Κώστα Αρβανίτη και Νίκου Τζανότη αντίστοιχα.

 
Ποιες είναι οι μουσικές σας καταβολές ?

 
Τα ακούσματά μας περιλαμβάνουν διάφορα είδη μουσικής, με κάποιους από εμάς να έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν και σε άλλα μουσικά σχήματα, κινούμενοι από το classic rock μέχρι και την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

 
Το όνομα ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑ πως προέκυψε ?

 
Από τα βιώματά μας καθημερινά συνειδητοποιούμε πως η ζωή αποτελείται κι από άσχημες στιγμές αλλά και από όμορφες και χαρούμενες. Οι πρώτες υποδηλώνονται στη λέξη «Ματωμένα» και οι άλλες στη λέξη «ρόδα», που δηλώνει την ομορφιά των τριαντάφυλλων και την ευχάριστη διάθεση που σού προκαλούν. Αυτός, λοιπόν, ο συνδυασμός και η εναλλαγή χαράς και θλίψης στη ζωή του ανθρώπου μας ώθησε να ονομάσουμε τη μπάντα μας Ματωμένα Ρόδα.

 
Το 2013 κυκλοφορήσατε το 1ο album σας με τίτλο Οι Καρδιές Μας Ηχούν Διψασμένα. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας ?

 
Ο δίσκος είναι αποτέλεσμα δουλειάς, η οποία ξεκίνησε από το 2010 με τη σύνθεση των πρώτων μας κομματιών. Έπειτα από δύο χρόνια, το Σεπτέμβρη του 2012, ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να συγκεντρώσουμε όλο αυτό το υλικό σε ένα δίσκο. Από τη στιγμή εκείνη μέχρι και πριν από λίγες μέρες, που έφθασε στα χέρια μας και η έντυπη μορφή του, συναντήσαμε διάφορα εμπόδια, κυριότερα από τα οποία ήταν η οικονομική δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος για πέντε φοιτητές. Υπήρξαν βέβαια και πρακτικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα ότι το studio ηχογράφησης βρίσκεται στην Αθήνα και όλη η παραγωγή και η μίξη έγιναν σε συνεργασία με τον ηχολήπτη μας εξ’ αποστάσεως.

 
Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή group (ελληνικό ή ξένο) με το οποίο θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε ?

 
Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες στη ξένη αλλά και στην εγχώρια μουσική σκηνή που θαυμάζουμε και θα θέλαμε να συνεργαστούμε. Κάποιοι από αυτούς που μας επηρέασαν και θα θέλαμε συνεργασία μαζί τους είναι οι Κόρε. Ύδρο., ο Παύλος Παυλίδης, τα Υπόγεια Ρεύματα και φυσικά πολλοί άλλοι, του οποίους δε μπορούμε να τους «χωρέσουμε» σε μία συνέντευξη. Πάντως η συνύπαρξη πάνω στη σκηνή με ανθρώπους και μπάντες, που αγαπάμε και θαυμάζουμε, είναι κάτι που το θέλουμε πολύ και το επιδιώκουμε όταν μας δίνεται η ευκαιρία.

 
Πόσο πιστεύετε ότι έχει επηρεάσει η κρίση την ελληνική rock μουσική ?

 
Η κρίση έχει επηρεάσει όχι μόνο τη rock αλλά γενικότερα τη μουσική, τόσο σε επίπεδο καλλιτέχνη όσο και ακροατή. Οι μουσικοί από τη μία δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές τους ανάγκες (π.χ. χρήματα για πρόβες, αναλώσιμα κλπ), ενώ και οι ακροατές δε ξοδεύουν πλέον τόσα χρήματα στην τέχνη όπως παλιά. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, οι οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτές αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης για τους μουσικούς αλλά και για κάποιους, ίσως και αφορμή να ασχοληθούν με αυτό το αντικείμενο σαν διέξοδο από τη σκληρή καθημερινότητα.

 
Υπάρχει κάτι που δεν σας αρέσει και το οποίο θα αλλάζατε στην ελληνική rock μουσική σκηνή ?

 
Η κακή συνεννόηση μεταξύ των συγκροτημάτων και των υπόλοιπων συντελεστών, κυρίως σε επίπεδο συναυλιών, πιστεύουμε ότι κρατάει πίσω τη rock σκηνή στον τόπο μας.

 
Τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα, από τα ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑ ?

 
Ήδη ετοιμάζουμε κάποιες live εμφανίσεις και σε άλλες πόλεις για να παρουσιάσουμε το δίσκο μας, χωρίς βέβαια να σταματάμε να δουλεύουμε καινούριο υλικό με νέα κομμάτια. Γενικά, η προώθηση και παρουσίαση του δίσκου μας και εκτός Πατρών είναι μία από τις προτεραιότητές μας.

 
Ο τελευταίος λόγος δικός σας...

Απλώς θα θέλαμε να ενημερώσουμε όποιον ενδιαφέρεται να μας ακούσει ότι ο δίσκος μας είναι διαθέσιμος σε ηλεκτρονική αλλά και σε έντυπη μορφή (για περισσότερες πληροφορίες Facebook: https://www.facebook.com/matomenaroda και Bandcamp: http://matomenaroda.bandcamp.com/ ) και φυσικά να σας ευχαριστήσουμε για τη συνέντευξη αυτή. Συνεχίστε την καλή δουλειά!

 
Εμείς ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου