ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ AEON APHELION


 
Από που ξεκινάει η ιστορία σας ?
 
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2005 στον Πειραιά απο τον Γιώργο (κιθάρα) και τον Φάνη (φωνή). Τα πρώτα χρόνια πέρασε αρκετός κόσμος απο τις τάξεις της αλλά γύρω στο 2009 αρχίζει να σταθεροποιείται το lineup πρώτα με τον ερχομό του Γιάννη Δ. (μπάσο) και του Γιάννη Β. (τύμπανα) και τέλος με τον Αλέξανδρο (κιθάρα). Τότε αρχίζουμε ουσιαστικά να δραστηριοποιούμαστε περισσότερο και στο θέμα live και βέβαια στις αρχές του 2010 έρχεται και η κυκλοφορία του πρώτου μας ΕΡ. Απο τότε η σύνθεση της μπάντας παραμένει ίδια με μόνη διαφορά την αποχώρηση του Φάνη το 2010 όπου απο κει και πέρα αναλαμβάνει τα φωνητικά ο Αλέξανδρος.
 
 
Το μουσικό σας ύφος ποιο είναι ?

 
Αρχικά η μπάντα ξεκίνησε με στόχο να παίξει μελαγχολικό και σάπιο doom/death της σχολής παλιών Paradise Lost, My Dying Bride κτλ. και αυτό είναι κατά βάση και το ύφος του ΕΡ με κάποιες ακόμα βέβαια προσμίξεις. Μετά την αλλαγή στα φωνητικά όμως, μας βγήκε ένας πιο κλασσικός heavy/doom χαρακτήρας, όχι μόνο στα φωνητικά αλλά και στις συνθέσεις. Είδαμε ότι μας άρεσε αυτό που γινόταν και είπαμε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

 
 
Ποια σχήματα έχουν σημαδέψει τον ήχο σας ?

 
Γενικώς απο τις διάφορες αντιδράσεις και κριτικές που έχουμε μέχρι τώρα, φαίνεται να μας χαρακτηρίζει η ποικιλομορφία στο ύφος και στις συνθέσεις. Σίγουρα ο καθένας από εμάς φέρνει τα ακούσματά του στη μπάντα και στο παίξιμό του αλλά μάλλον ειναι δύσκολο να πεις ότι κάποιο απο αυτά χαρακτηρίζει τον ήχο μας. Βέβαια οποιοσδήποτε λέει οτι παίζει doom δεν μπορεί να αρνηθεί ότι κουβαλάει στη μουσική του το σημάδι των Sabbath των St. Vitus των Candlemass και άλλων αρχιερέων του είδους.

 
 
Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας ?

 
Κοίτα, στον καινούργιο δίσκο υπάρχουν 7 κομμάτια για τα οποία εχουν γράψει στίχους τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι. Όπως καταλαβαίνεις είναι αρκετά ευρύ το φάσμα που καλύπτεται τουλάχιστον θεματικά. Γενικά όμως προτιμάμε να καταπιανόμαστε με σκοτεινά θέματα ή να δίνουμε μια σκοτεινή χροιά σε πιο καθημερινά ζητήματα που μας απασχολούν.

 
 
Τι μηνύματα προσπαθείτε να περάσετε μέσα από αυτούς ?

 
Δεν μας αρέσει να δίνουμε διδακτικό χαρακτήρα στους στίχους μας, θέλουμε απλώς να περιγράφουμε ζοφερές καταστάσεις που εξάπτουν την φαντασία μας. Με αυτό τον τρόπο αφήνουµε περισσότερο χώρο στο κομμάτι να λειτουργήσει αυτόνοµα και να το αντιληφθεί ο ακροατής µε τα δικά του κριτήρια και ερεθίσµατα. Έτσι πιστεύουμε οτι γίνεται περισσότερο αµφίδροµη η σχέση µεταξύ group και ακροατή και αυτό είναι κάτι που µας αρέσει και το επιδιώκουµε.

 
 
Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το άλμπουμ Visions Of Burning Aeons, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό ?

 
Το άλμπουμ κυκλοφόρησε αρχές Οκτώβρη σε μορφή digipak cd και σε μόνο 500 αντίτυπα. Η παραγωγή και η χρηματοδότηση έχουν γίνει αποκλειστικά απο την μπάντα και γι' αυτό το λόγο ήταν αρκετά πιο επίπονη και χρονοβόρα η διαδικασία, αλλά από την άλλη µας έδωσε ελευθερία κινήσεων και τον έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής, απο τις ηχογραφήσεις μέχρι το artwork. Το τελικό αποτέλεσµα µας έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους όχι μόνο σε σχέση με τη δική μας απόδοση, αλλά και απο τις συνεργασίες μας με τα παιδιά στο Unreal Studios, το Remedy Art Design και τον Φώτη Mith που έκανε το απίστευτο εξώφυλλο.

 
 
Μετά από αυτή την κυκλοφορία, έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το ΕΡ που είχατε κυκλοφορήσει ?

 
Όπως είπαμε και προηγουμένως το άλμπουμ κινείται σε αρκετά διαφορετικό ύφος απο το ΕΡ. Πέρα από το γεγονός οτι πιά δεν υπάρχουν brutal ούτε γυναικεία φωνητικά και οι ίδιες οι συνθέσεις και ο τρόπος γραψίματος έχουν διαφοροποιηθεί. Πλέον έχουμε πλησιάσει αρκετά περισσότερο τον παραδοσιακό doom ήχο σαν βάση και τον εμπλουτίζουμε με στοιχεία από άλλα παρακλάδια του είδους. Επίσης αυτή τη φορά ψάξαμε πολύ περισσότερο τον ήχο μας και έγινε πολύ περισσότερη δουλειά τόσο στην προετοιµασία όσο και στο στήσιµο των ηχογραφήσεων.

 
 
Μελλοντικά ποιες είναι οι κινήσεις σας ?

 
Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε όσα περισσότερα live μας δίνεται η ευκαιρία, πόσο μάλλον τώρα λοιπόν που έχουμε και καινούργιο δίσκο στα χέρια μας. Από κει και πέρα θα προωθήσουμε το άλμπουμ όσο καλύτερα μπορούμε και στα σχετικά άμεσα πλάνα μας είναι να υπάρξει και μιά έκδοση σε βινύλιο.

 
 
Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας ?

 
Κατ'αρχάς ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και για την ευκαιρία που μας δώσατε να πούμε δυο λόγια για την μπάντα. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μπει στο http://aeonaphelion.bandcamp.com/ και να κατεβάσει τον δίσκο δωρεάν ή να παραγγείλει το cd από το http://aeonaphelion.bigcartel.com/. Ελπίζουμε να τα πούμε απο κοντά με όσους μπορέσουν στις 15 Δεκέμβρη στο 7Sins στο live με Decembria, Revolted Masses και Final Words of Sorrow! Στηρίξτε το underground! Doom you all!
 
 
 
Εμείς ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου