ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SPIT THE BLOOD



Για κάποιον που δεν σας ξέρει, δώστε μας ένα σύντομο παρουσιαστικό σας.
 
Τρεις άνθρωποι με ανησυχίες, που αγαπάνε πάρα πολύ τη μουσική ο καθένας με τον δικό του τρόπο και θέλουν να εκφραστούν μέσα από αυτή. Ξεκινήσαμε ουσιαστικά το 2013 την μπάντα, έχουμε βγάλει ένα full length album και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Ποια ήταν η ανάγκη που σας ώθησε στη δημιουργία των Spit the Blood;
 
Η ανάγκη να διοχετεύσουμε όλη την ενέργεια και ένταση που έχουμε μέσα μας σε κάτι δημιουργικό. Επίσης η μουσική είναι η διασκέδασή μας και τρόπος έκφρασης.

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;
 
Ένα συνονθύλευμα μουσικών απόψεων γιατί και οι τρεις ακούμε κοινά αλλά και πολύ διαφορετικά πράγματα. Σίγουρα μας λες επιθετικούς με πολύ όγκο. Ο πιο κοντινός όρος είναι Groovy Thrash θα λέγαμε, αλλά σίγουρα θα παρατηρήσεις και αλλά πράγματα ακούγοντας μας.

Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες επιρροές σας στη μουσική σας;
 
Σίγουρα η Bay Area σκηνή αλλά και το Αμερικάνικο hardcore.

Τα ερεθίσματα σας όταν γράφετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι ποια είναι;
 
Συνήθως θίγουμε κοινωνικά θέματα, αλλά και θέματα καθημερινότητας ή συναισθηματικά δύσκολες καταστάσεις που μπορούν να πιέσουν μια προσωπικότητα.

Μέσα στο 2016 κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο σας άλμπουμ Spit the Blood, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;
 
Γράφτηκε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και αυτό μας έβγαλε ένα attitude πολύ επιθετικό και πεισματάρικο που το νιώθεις από το πρώτο έως και το τελευταίο Riff. Έχει ποικιλία σε συνθέσεις, δηλαδή θα βρεις και γρήγορα και groovy κομμάτια και σίγουρα πολύ όγκο. Έχει πολύ Thrash και Hardcore διάθεση καθόλη την διάρκεια του. 

Πόσο εύκολο είναι να προωθήσετε τη δουλειά σας με την χρήση του internet;
 
Το Internet βοηθάει πολύ γιατί μπορείς να δώσεις πολλές πληροφορίες χωρίς στην ουσία να χρεώνεσαι για αυτό. Από την άλλη όμως λόγο της υπερπληροφόρισης που υπάρχει πρέπει να καταφέρεις να ξεχωρίσεις και εκεί είναι το δύσκολο κομμάτι. Οπότε είναι κάπου στη μέση η αλήθεια αν είναι όντως εύκολο η δύσκολο.

Υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Έχουμε ήδη σκελετούς κομματιών για το δεύτερο album. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 8 κομμάτια με μια σχετική δομή. Τρία είναι αρκετά ολοκληρωμένα και προχωράμε σιγά σιγά. Ίσως σε κάποιο επόμενο live παρουσιάσουμε κάποιο καινούριο κομμάτι.

Τι άλλο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει στα πλάνα του συγκροτήματος για το άμεσο μέλλον;
 
Θα κάνουμε ένα live set στον ραδιοφωνικό σταθμό Heavy & Unhealthy που θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά που μας κάλεσαν. Επίσης συζητάμε να κάνουμε κάποια live μες στο καλοκαίρι με κάποιες φιλικές μπάντες παρέα εντός Αττικής και αν τα καταφέρουμε και εκτός. 

Τι έχουν να περιμένουν οι φίλοι της μπάντας που θα έρθουν να απολαύσουν κάποιο Live σας;
 
Full ενέργεια! Όγκο! Καλό ήχο! Headbanging!

Η τελευταία κουβέντα σας ανήκει.
 
Να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να μας γνωρίσει ο κόσμος περισσότερο. Να ακούει ο κόσμος μουσική όποιο είδος και να' ναι αυτό. Να γεμίζετε τα live, να στηρίζετε τις μπάντες που βάζουν το λιθαράκι τους στη μουσική, είτε είναι μεγάλο είτε μικρό και να έρθετε να μας δείτε με κάθε ευκαιρία για να σας γεμίσουμε με ενέργεια! Cheers ! ! ! 

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

1 σχόλιο: